Asistent / soră medicală stomatologie

Asistent / soră medicală stomatologie

 Asistență în timpul tratamentului
 Asistență în timpul tratamentului  Pregătirea unei plombe dentare  Radierea  Pregătirea înainte de radiografie ÎMunca în cabinetul de stomatologie: pregătirea scaunului pentru următorul pacient Pregătirea instrumentelor și a materialelor înainte de intervenție: pregătirea unei injecții de anestezie locală înainte de extracție Asistență la scaunul dentar: înmânarea instrumentelor (seringii) Dezinfectarea instrumentelor dentare: imersarea instrumentelor într-o soluție de dezinfectant Așezarea instrumentelor folosite într-un sterilizator Ținerea evidenței pacienților: stabilirea unei întâlniri prin telefon

Cine sunt si cu ce se ocupa? Asistentul stomatolog îl ajuta pe medicul stomatolog.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca materialele dentare si sa prepare plombele dentare conform instructiunilor medicului stomatolog - sa pregateasca instrumentele stomatologice si sa le puna la dispozitia doctorului stomatolog - sa dezinfecteze si sa sterilizeze instrumentele medicale - sa pregateasca injectiile pentru anestezie locala înainte de extractii si sa faca alte proceduri în acest sens - sa pregateasca materialele pentru luarea de mulaje (pentru dinti) - sa faca programari pentru clienti - sa transmita amprentele dintilor, radiografiile etc. tehnicianului dentar, sa asigure serviciile tehnicianului dentar pentru respectiva clinica dentara, sa faca programari pentru interventii chirurgicale pentru pacienti în caz de nevoie în acest sens - sa dea sfaturi si îndrumari cu privire la igiena dentara - sa presteze alte munci administrative, sa tina fisele medicale ale pacientilor - sa negocieze cu fondurile de asigurare de sanatate - sa raspunda la telefon - sa întretina camera de asteptare în ordine si curatenie. În unele cazuri, unele dintre aspectele muncii într-un cabinet stomatologic pot fi facute de un angajat separat, un receptioner.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În primul rând în cabinetul stomatologic unde se intra în contact cu substantele chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În principal instrumente si echipamente mici, în special pentru pregatirea materialului dentar.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de profil în domeniu si sa aveti practica în domeniu ca asistent stomatolog; trebuie sa aveti rabdare, sa fiti o persoana de încredere si sa fiti capabil sa lucrati cu propriile mâini.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?