Inginer de sunet

Inginer de sunet

 Înregistrare în studio - masa de mixaj
 Înregistrare în studio - masa de mixaj  Tehnician de sunet instalând microfoanele  Lucrul cu un minidisc - pregătirea efectelor sonore pentru o reprezentanție teatrală

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inginerul de sunet regleaza si opereaza cu echipament de sunet în teatre, sali de concert, la studiourile de film, radio si la emisiuni de televiziune.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa proceseze si sa înregistreze benzi audio vizuale pentru public (CD, video-casete etc.) si produse media (jocuri pe calculator), inclusiv sa regleze si sa faca ajustari la sunetele de pe banda.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În teatre, sali de concert, studiouri de film, studiouri de înregistrare. Se lucreaza peste orele de program frecvent.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament pentru reproducerea sunetului, echipament de înregistrare sunet, echipament de emisie, echipament de studio si tehnologie informatizata.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Curs de calificare în domeniu, cunostinte de tehnologie, un auz bun si putere de concentrare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?