Afirmatia 1


“A fi somer este vina celor care se afla īn aceasta situatie”

Nu. De ce?


. Bineīnteles, unii oameni sunt concediati pentru ca nu īsi fac bine treaba sau au un conflict cu seful sau vin la serviciu, īn mod frecvent, īn stare de ebrietate, aduc pierderi sau afecteaza reputatia companiei. Dar pentru majoritatea somerilor fortele implicate sunt mult mai mari. Somajul este o consecinta a pietei libere. Īn anumite perioade vor exista mai multi someri decāt īn altele. Dar īntotdeauna va exista somaj.

Pentru a vedea o definitie a diferitelor tipuri de somaj faceti click aici. .


2. Este posibil ca locul dvs. de munca sa fi devenit inutil – nu mai este necesar societatii sau companiei pentru care ati lucrat. Dar tineti minte ca locul dvs. de munca a fost inutil, nu dvs. Sunteti īn continuare un membru al societatii, cu aptitudini, cunostinte si experienta valoroase undeva pentru cineva.

Majoritatii somerilor care nu īsi gasesc un loc de munca le este dificil din motivele de mai sus. Ei pot sa traiasca si sa lucreze unde locurile de munca se pierd, nu unde acestea sunt create. Este posibil sa aiba nevoie de o noua pregatire pentru a putea solicita un nou loc de munca sau sa fie nevoiti sa se mute. Sau domeniul īn care lucreaza trece printr-o perioada grea si are nevoie de un an sau doi pentru a-si reveni. Sau angajatorii īl discrimineaza.

Deci nu presupuneti ca este vina dvs. ca sunteti somer. Asta nu va ajuta sa gasiti un loc de munca, dar cel putin nu veti īncepe cu handicapul vinei!

Dar faptul ca nu este vina dvs. nu īnseamna ca nu puteti face nimic īn acest sens...

INAPOI