Afirmatia 2

“Cea mai importanta activitate pentru someri este cautarea unui loc de munca; ei nu trebuie sa piarda timpul cu alte lucruri.”
Acest lucru este partial adevarat. Cautarea unui loc de munca este ea însasi o munca! Trebuie tratata în acelasi mod, de ex.:
  • Te trezesti zilnic, devreme la aceeasi ora si “pleci la munca” pentru a cauta un loc de munca. Trebuie sa citesti anunturile din ziar, sa contactezi potentialii angajatori, sa cercetezi piata muncii, sa vizitezi centrele de consiliere si îndrumare profesionala, sa vezi ce locuri vacante exista, sa-ti scrii CV-ul si scrisorile de intentie. Trebuie sa ai cât mai multe contacte cu persoane care te pot ajuta. Înregistreaza ceea ce ai facut si ceea ce ai de facut, si pâna când. Tine o agenda cu adresele si numerele de telefon utile.
  • Muncesti o zi întreaga la sarcina de a gasi un loc de munca si de a deveni “mai bun de angajat” – sa obtii experienta folositoare, sa dobândesti noi aptitudini, sa urmezi un curs.
  • Muncesti o zi întreaga la sarcina de a gasi un loc de munca si de a deveni “mai bun de angajat” – sa obtii experienta folositoare, sa dobândesti noi aptitudini, sa urmezi un curs. Pe cât posibil, amenajati un spatiu în locuinta ca loc de lucru sau birou unde puteti sa va pastrati ziarele si dosarele în ordine si unde puteti sa lucrati nestingherit la cererile de munca si la cautarea unui post. Daca nu puteti face asta acasa, puteti gasi un alt loc – eventual biblioteca publica unde sa puteti lucra în liniste – si unde va puteti lua ziarele si notitele într-o mapa speciala?
  • Cadeti de acord cu membrii familiei ca asta este ceea ce trebuie sa faceti si aratati-le ca trebuie sa va respecte dreptul la spatiu si timpul necesar cautarii unui loc de munca.
 
Pentru mai multe sfaturi legate de cautarea unui loc de munca faceti click aici:
Dar exista si alte lucruri în afara cautarii directe care va pot ajuta sa gasiti un loc de munca – acestea ar putea sa nu fie o pierdere de timp daca te ajuta sa obtii un loc de munca. Uneori un pas înapoi sau în lateral poate fi necesar daca vrei sa mergi înainte.
INAPOI