Afirmatia 3

“ Munca voluntara, munca ocazionala sau cu norma partiala nu este munca adevarata.”

Chiar credem ca trebuie sa va mai gânditi o data! Considerati ca daca nu sunteti platit în fiecare luna nu aveti un loc de munca? Cum ramâne cu munca implicata în cresterea dvs.? Au fost parintii platiti sa va creasca? Nu a fost asta o munca grea? Societatea ramâne unita în mare parte din cauza multor persoane care sunt platite sa o tina asa, muncesc voluntar din dragoste sau simtul datoriei sau pentru ca ei cred într-o cauza buna. Oamenii care sunt platiti si lucrurile pe care le fac sunt doar vârful piramidei.

Deci, daca nu sunteti somer si nu va ocupati cu cautarea unui loc de munca – care poate fi în sine o munca cu norma întreaga neplatita – puteti totusi sa fiti folositor cuiva. Bineînteles, riscul este ca ati putea fi exploatat în acest fel – si acesta poate fi aspectul adevarat al afirmatiei. Muncitorii ocazionali si cu norma partiala sunt uneori exploatati si platiti putin, iar drepturile lor nu sunt la fel de bine protejate ca cele ale angajatilor cu norma întreaga de care angajatorul se simte legat.

Acesta este riscul – dai mult si nu primesti nimic înapoi? Este un echilibru fragil, dar exista multe locuri de munca în lume care trebuie ocupate. Problema este ca nu exista suficiente persoane dornice sa plateasca suficient pentru ca aceasta activitate sa fie realizata prin munca cu norma întreaga.

 
Avantajul voluntariatului este acela ca poti obtine multe lucruri:
  • experienta care va arata bine în CV-ul tau când vei solicita un loc de munca
  • sansa de a exersa, de a-ti mentine si de a-si îmbunatati aptitudinile si chiar de a dobândi altele noi
  • simti ca ai un scop în viata, un motiv pentru care te trezesti dimineata
  • contact social – uneori chiar cu oameni care te pot ajuta sa gasesti un loc de munca sau care cunosc pe cineva care te poate ajuta. Se spune ca fiecare om de pe Pamânt cunoaste pe toata lumea printr-un lant de cel mult sase, sapte persoane – persoana care îti poate oferi un loc de munca poate fi prietenul prietenului prietenului prietenului prietenului tau. Chiar si un strain este un prieten pe care înca nu l-ai cunoscut!
  • Ceva pentru tine – prin schimbul de aptitudini cu altcineva, acestia te pot ajuta, în timp ce tu îi ajuti pe ei. Colaborarea, schimbul de cunostinte, cooperarea, lucrul în grup te pot ajuta psihic si îti pot da echilibru în acelasi timp.
ÎNAPOI