Afirmatia 6

“Daca nu exista locuri de munca îti poti crea singur unul.”
Da. Exista doua moduri de a privi aceasta afirmatie:
 1. Bineînteles, unii oameni sunt capabili sa porneasca propria afacere sau sa lucreze pentru ei însisi. Înainte de a face aceasta trebuie sa raspundti la cel putin doua sau trei întrebari:
  Prima – ce aveti de vândut? Poate fi un produs, un serviciu, propriile aptitudini sau cunostinte.
  A doua – cine va cumpara, câte mai exista si câti vor fi pregatiti sa plateasca pentru produsul sau serviciul pe care vreti sa-l vindeti?
  A treia – câti bani puteti strânge pentru a cumpara sau închiria echipamentele sau spatiul necesare si de câti bani veti avea nevoie pentru a trai pâna când afacerea va aduce un venit?
  Trebuie sa luati în considerare colaborarea cu alte persoane – în acest fel riscurile se împart [dar si veniturile] si veti putea utiliza aptitudini pe care nu le aveti, dar le au altii.
  Pentru mai multe sfaturi referitor la începerea propriei afaceri vizitati sectiunea dedicata acestui subiect
 2. Unii oameni sustin ca dupa tendintele actuale ale pietei muncii ar trebui sa ne comportam toti ca si când am fi proprii nostri angajati. Fiecare dintre noi ar trebui sa se gândeasca la el ca la un produs care trebuie vândut unui angajator. Ar trebui sa încercam sa identificam ceea ce avem de oferit unui angajator si companiei acestuia. Ar trebui sa cercetam piata la fel ca un producator pentru a afla care ne sunt potentialii cumparatori si ce doresc ei de la noi cu exactitate.
  Apoi ar trebui sa le “vindem” avantajele angajarii noastre – sa le aratam ce vor câstiga prin asta chiar daca nu au anuntat un loc vacant. Nu va gânditi la cerintele locurilor de munca, ci începeti sa va gânditi cum puteti convinge un angajator sa va angajeze prin sublinierea avantajelor pe care le va obtine din aceasta. Ceea ce nu înseamna a fi propriul tau angajat în adevaratul sens al cuvântului; este doar o modalitate mai isteata de a solicita locuri de munca – dintre care majoritatea oricum nu vor fi anuntate ca fiind vacante!
ÎNAPOI