Scenograf de film / proiectant decoruri

Scenograf de film / proiectant decoruri

 Instalarea luminilor pe scenă
 Instalarea luminilor pe scenă  Asigurarea desfășurării operațiunilor tehnice pe scenă  Ajustarea detaliilor nepotrivite dintr-o fotografie  Conectarea unui lanț de imagini  Realizarea practică a ideilor artistului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Un designer de film lucreaza conform scenariului si indicatiilor regizorale, propune scene de film si modul în care sa fie turnate, propune conceptii artistice într-un film. Acesta trebuie sa tina cont de faptul ca intentiile tehnice trebuie sa fie aplicabile într-un film.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa supravegheze amenajarea decorului conform proiectului sau. De obicei sa ia parte la crearea de efecte speciale un film.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În studiouri de filmare sau la locul unde se toarna scenele din film. Lucrul peste orele de program este inevitabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Camere de filmat, diferite echipamente pentru obtinerea de efecte speciale, inclusiv computere. Lumini si echipament de sunet.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii superioare, sa aveti abilitatea de a crea, imaginatie spatiala si simt estetic.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?