Medic pediatru

Medic pediatru

Discuții cu părinții copiilor
Discuții cu părinții copiilor Consult pulmonar

Cine sunt si cu ce se ocupa? Medicul pediatru pune diagnostice, îngrijeste copiii si ofera ajutor medical copiilor, de la nasterea lor pâna la vârsta de 18 ani. Acestia lucreaza fie ca angajati la un cabinet privat sau o clinica din reteaua de sanatate, fie în servicii care se ocupa cu tratamentul primar al copiilor. Oportunitatile ocupationale exista si în domeniul serviciilor de sanatate, cum sunt spitalele, centrele de sanatate, sanatoriile, spitalele de boli mintale, sanatoriile destinate copiilor, centrele de tratament sau centrele de dezintoxicare pentru drogati si alte institutii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa-si concentreze activitatile profesionale pe actiunile de prevenire în vederea protejarii sanatatii copiilor si a tinerilor, cum ar fi campaniile de vaccinare sau monitorizarea dezvoltarii fiziologice si psihologice a copiilor. Sa descopere aparitia unor boli latente, sa le trateze în colaborare cu specialistii din domeniu. Sa verifice efectuarea tratamentului si a activitatilor de reabilitate în familii si în institutiile pentru copii. Sa dea îndrumari cu privire la îngrijirile si metodele de tratament pacientului, familiei acestuia si echipe de medici. Sa controleze si sa monitorizeze pacientii suferinzi de boli cronice, copiii cu handicap si copii care au un potential de handicap ridicat. Sa evalueze sistematic starea de sanatate a populatiei infantile.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pediatrul lucreaza cel mai adesea în spitale, în cabinete de consultatie sau face vizite la domiciliul copiilor. Pediatrul poate presta si munca de teren.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele folosite de doctori precum si echipamente de diagnostic si tratament folosite în profesiunea respectiva.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat facultatea de medicina sau o universitate cu profil medical. În privinta calitatilor personale, abilitatea intelectuala este extrem de importanta, alaturi de o perceptia fina si întelegerea fenomenului de boala, o memorie buna, capacitatea de a va adapta la situatii noi si schimbatoare si o abordare creatoare pentru gasirea solutiei la problemele ridicate de sanatatea copiilor. Sa puteti aplica cu usurinta cunostintele din teorie în practica, sa aveti capacitatea si dorinta de a trata oamenii cu tact si blândete, sa aveti simtul responsabilitatii, abilitatea de a face fata în situatii de stres, sa aveti relatii interpersonale bune, sa va puteti exprima liber în scris si verbal, sa puteti lucra independent, dar si în echipa, sa aveti simtul detaliului, rabdare si precizie. Ca si în alte profesiuni medicale, pediatrul trebuie sa pregateasca constant atât individual cât si în echipa, urmarind literatura de specialitate si participând la diferite evenimente educationale.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?