Ergonom

Ergonom

Cine sunt si cu ce se ocupa? Ergonomul se ocupa de relatia optima dintre nevoile si caracteristicile fizice si psihologice ale oamenilor si conditiile de lucru, proprietatile instrumentelor, dispozitivelor si echipamentelor folosite în viata de zi cu zi. Ergonomul lucreaza în cadrul companiilor care au drept scop productia de produse de larg consum; acestia sunt adesea membri ai echipei de proiectare care stabileste forma, marimea si tipul bunurilor (de exemplu, în industria încaltamintei si a îmbracamintei). Pot lucra si în birouri de proiectare pentru pregatirea de noi produse precum si în centre de proiectare. Lucreaza si în centre de sanatate, în departamente care se ocupa cu igiena industriala. Oportunitatile ocupationale includ departamentele de stat pentru testarea produselor si institutiile de inspectie a calitatii produselor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa stabileasca oportunitatea produsului sau a echipamentului, a instrumentelor folosite în procesul de productie si a tuturor obiectelor destinate consumului larg (de exemplu, aparaturi electrice, mobilier, panouri de control etc.) din punct de vedere al caracteristicilor fizice si psihologice în momentul folosirii acestora de catre oameni. Rezultatele muncii unui ergonom sunt folosite de obicei de designeri si de stilisti în conceptul si constructia de noi produse, destinate satisfacerii nevoilor consumatorilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Mediul de lucru poate fi în uzine sau fabrici de productie, în laboratoare, sau în sali cu echipament de tehnologie informatizata, sau în cabina pilotului de avion, precum si în birouri - în functie de stadiul în care se afla sarcina sa si contextul în care este aplicata experienta lui.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente speciale, echipamente de scris si de desenat, tehnologie informatica; metode si echipament de testare morfologica, biofizica si biochimica, daca este necesar.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate în domeniul biologiei, sau o facultate de stiinte cu specializare în biologie. Munca unui ergonom solicita prestatorul din punct de vedere intelectual si necesita gândire creativa independenta, rabdare si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?