Filosof

Filosof

Consultarea literaturii de specialitate
Consultarea literaturii de specialitate Răspunzând la o întrebare cu privire la prelegerea precedentă `Notare cu markerul pe tablă în timpul unei prelegeri despre noțiunea de ``vacuum`` în filozofia indiană` Căutarea pe Internet a documentelor de sprijin pentru prelegere Consultație cu un student în cabinetul profesorului Prelegere în clădirea principală a Facultății de Filozofie și Arte

Cine sunt si cu ce se ocupa? Filosoful analizeaza si sintetizeaza fenomene si realitati filozofice; studiaza esenta existentei si constiintei, studiaza cunoasterea si etica umana. Oportunitatile ocupationale pentru filosofi sunt în centre de cercetare, în universitati si în academii, ca profesor de filosofie.

Care sunt îndatoririle postului? Filosoful sau metafizicianul, descopera principiile generale, natura si esenta, ratiunile si obiectivele existentei. Specialistii în epistemologie sunt interesati în special de posibilitatile si limitele cunoasterii, precum si în posibilitatile de dezvoltare a sistemelor si teoriilor generale. Filosoful care se ocupa de morala îsi concentreaza studiile pe etica, pe responsabilitatea oamenilor fata de ei însisi, de alti oameni, de societate. Relatia dintre individ si societate este studiata de asemenea de filozofia sociala sau de filozofia politicii si a dreptului.

Ce instrumente / echipamente folosesc? O serie de carti si materiale de studiu. Tehnologia informatizata, de comunicatie, în special Internet si computer personal, toate sunt extrem de importante.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În universitati, în scoli, în sali de clasa, în sali de seminar si de conferinta, în birouri.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat universitatea sau facultatea de stiinte sau un colegiu de filozofie, sau o combinatie cu un alt domeniu de studiu (limbi straine, estetica, istorie, pedagogie etc.).

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?