Istoric

Istoric

Studierea literaturii de specialitate și căutare pe Internet
Studierea literaturii de specialitate și căutare pe Internet Căutarea și studierea literaturii de specialitate referitoare la documentele istorice din biblioteca muzeului Prelucrarea pe computer a documentelor istorice și a literaturii de specialitate Exectuarea de fișe pentru documentele istorice și literatura de specialitate Căutarea în arhivă și în cronicile bibliotecii muzeului Căutarea în depozitul muzeului a intormațiilor despre o anumită perioadă istorică

Cine sunt si cu ce se ocupa? Istoricul studiaza conditiile si factorii dezvoltarii societatilor umane precum si comportamentul uman si impactul acestuia asupra sistemelor si grupurilor sociale în trecut. Istoricul explica si clarifica diferitele surse scrise sau alte surse (cum sunt lucrarile de arta, obiectele gasite în urma sapaturilor, forme de asezari, limbi vorbite în trecut, comportamente sociale).

Care sunt îndatoririle postului? Istoricul poate studia istoria politica, economica, sociala sau culturala. În practica, poate fi specializat într-un anumit domeniu, cum ar fi antichitatea, evul mediu, epoca moderna, epoca contemporana; poate face cercetari si în demografie si în alte domenii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În biblioteci, arhive, unde gaseste materialele necesare pentru cercetare, de exemplu, documente si acte oficiale sau documente politice, dar uneori si pe teren, pe santiere arheologice sau de constructii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Filme, documentatie fotografica, aparatura de înregistrare, unelte manuale de scris, carti si documente. Coopereaza strâns cu istoricii din alte discipline cum sunt genealogie, heraldica, numismatica, geografie, paleografie si altele.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate sau facultate de arte cu specializare în istorie, adesea în combinatie cu alte subiecte de studiu (cum sunt arheologia, stiintele politice) sau în cadrul pregatirii ca profesor de istorie sau de alte materii, în combinatie cu limbi straine, filozofie, estetica, pedagogie etc.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?