Inginer proiectant de echipament electric

Inginer proiectant de echipament electric

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inginerul proiectant de echipament electric concepe si proiecteaza diferite echipamente si detalii electrotehnice ale unor parti componente din proiecte mai mari. Acestea pot fi desene ale întregului produs finit (cum sunt echipamentele de producere a energiei electrice, masini sau motoare electrice, echipament de control) sau numai ale unor parti din acesta.

Care sunt îndatoririle postului? Proiectele se bazeaza pe calcule; noile proiecte de echipament sau parti componente sunt implementate numai dupa verificari prin calcule la toti parametrii, dupa determinarea materialelor corespunzatoare si dupa verificarea regulamentelor si standardelor de protectie muncii în vigoare. Inginerul proiectant de aparatura electro-tehnica se consulta cu inginerii din cercetare si dezvoltare, cu inginerul proiectant sef si cu tehnologul de productie. Colaboreaza cu personalul tehnic implicat în realizarea proiectului ca prototip. Dupa testarea proiectului în functiune, inginerul face modificarile necesare în schite. Apoi înmâneaza documentatia celor care raspund de aplicarea ei în procesul de productie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si spatii aferente, inclusiv în unitati de proiectare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc cel mai frecvent computere. Schitele si planurile se fac în sistem CAD (sistem asistat de calculator) iar imprimarea planurilor se face pe plotere computerizate.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studiile într-o scoala tehnica cu profil electrotehnic sau sa aveti studii superioare, facultate sau universitate.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?