Inginer mecatronic

Inginer mecatronic

Cine sunt si cu ce se ocupa? Profesiunea de inginer mecatronic reprezinta denumirea unei ocupatii destul de noi - o combinatie între experienta si calificarea din domeniul echipamentului electrotehnic, electronica, mecanica, hidraulica, computere, electro-tehnologie si tehnologia mecanica.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa dezvolte, sa produca, sa asambleze, sa regleze, sa masoare, sa diagnosticheze si sa repare elemente, parti, noduri, circuite, masini si sisteme din ansamblele productiei mecatronice. Sistemele mecatronice sunt compuse din diferite purtatoare de energie si controlate numeric, cel mai adesea prin sisteme distribuite. Aceste calitati speciale permit inginerului mecatronic sa comunice eficient si sa coopereze cu alti specialisti din domeniile mecanica, electro-tehnologie, electronica, tehnologie automatizata si alte domenii înrudite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si fabrici precum si în alte spatii similare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ca si alti profesionisti din domeniul tehnic, inginerii mecatronici folosesc pe scara larga tehnologia computerizata.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti o gândire tehnica excelenta, creativitate, abilitatea de a urmari temeinic o problema, sa aveti precizie în munca si bineînteles sa respectati cu strictete normele de sanatate si protectie a muncii. Capacitatea de a lucra în echipa iar uneori aceea de conducator completeaza cerintele necesare unei astfel de ocupatii, alaturi de comunicare, evitarea conflictelor si altele.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?