Politist circulatie rutieră

Politist circulatie rutieră

Verificarea actelor unui participant la trafic
Verificarea actelor unui participant la trafic Impunerea unor restricții de circulatie Supravegherea circulației

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de politist de trafic rutier este aceea de a monitoriza siguranta traficului, fluxul neîntrerupt al acestuia si de a participa la dirijarea lui.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa urmareasca respectarea regulilor de trafic conform Codului Rutier, sa opreasca vehiculele, sa ia parte la verificarea starii tehnice a vehiculelor care se deplaseaza în trafic. Sa verifice calitatea semnalizarilor rutiere. Sa opreasca pe cei care încalca regulile de circulatie si sa-i identifice. Sa faca cercetari în caz de accidente rutiere. Sa patruleze pe jos sau cu masina în raza de serviciu.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Orele de lucru nu respecta un program regulat, poate lucra si ziua si noaptea, în functie de solicitari. Îsi desfasoara activitatea în uniforma de politist.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamente de control vehicule, tehnologie de comunicatie; în multe tari, politistul are în dotare si armament.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de medie, superioara sau o universitate, sa fi îndeplinit serviciul militar obligatoriu sau alternativa acestuia, acolo unde acesta face parte din obligatiile nationale ale cetatenilor. Sa nu aveti cazier judiciar, sa fiti apt fizic si psihic (examenul de specialitate este obligatoriu). Fiecare nou membru recrutat în fortele de politie trebuie sa urmeze dupa aceea un program de pregatire în domeniu.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?