Inginer forestier

Inginer forestier

Cine sunt si cu ce se ocupa? Directorul responsabil cu taierile arborilor lucreaza în domeniul taierilor arborilor din cadrul autoritatii forestiere. Inginerul responsabil cu taierile de arbori are oportunitati ocupationale în întregul sector forestier - în padurile proprietate particulara, în firme specializate în taierea arborilor, dar si în industrii înrudite - industria forestiera, firme forestiere sau similare etc.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca planuri si proiecte anuale de taiere a arborilor. Împreuna cu administratorul de paduri, este responsabil cu taierea lemnelor în conformitate cu un anumit grafic; înainte de începerea lucrarilor, sa pregateasca locul unde urmeaza a fi taiati arborii, sa aleaga tehnologia adecvata acestei munci, pentru a evita producerea de daune la vegetatia forestiera din jur. Sa asigure prelucrarea si utilizarea economica a lemnului, respectarea conditiilor tehnice cerute, a standardelor si acordurilor contractuale în procesul de productie si de livrare a produselor. Sa monitorizeze respectarea normelor de sanatate si protectie a muncii la locul de munca, sa creeze conditii pentru îndeplinirea în siguranta a activitatii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În cea mai mare parte în aer liber, de aceea conditiile de vreme determina calitatea conditiilor de lucru.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Telefoane mobile, vehicule motorizate.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o universitate cu specializare în silvicultura sau taierea arborilor. Sa fiti familiarizat cu problemele silviculturii, sa aveti cunostinte temeinice cu privire la cultivarea si taierea arborilor, sa cunoasteti procesul tehnic, sa aveti capacitatea de a conduce o echipa de lucru, sa stiti sa tratati oamenii cu tact, sa aveti calitati de organizator, capacitatea de a actiona independent, sa fiti perseverent, capacitatea de a anticipa situatiile critice etc.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?