Inginer / tehnolog constructii civile

Inginer / tehnolog constructii civile

Înregistrarea cerinței arhitectului de a se insera ferestre franceze în fațadă
Înregistrarea cerinței arhitectului de a se insera ferestre franceze în fațadă Clarificarea unor nedumeriri din documentația proiectului Pregătirea documentației proiectului pentru aer condiționat Verificarea documentației proiectului împreună cu arhitectul Revizuirea documentației proiectului după definitivare Discutarea realizării puțului liftului împreună cu arhitectul principal Discutarea poziționării aerului condiționat în încăperi Examinarea pereților împreună cu inginerul de structură

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui inginer / tehnolog în constructii consta în pregatirea planurilor si proiectelor pentru cladirea ce urmeaza a fi construita, sau în pregatirea unor sectiuni de planuri si proiecte, fie pentru obtinerea autorizatiei de la sistematizare, fie pentru îndeplinirea procedurilor de obtinere a autorizatiei de constructie. Denumirea de tehnician sau tehnolog indica diferite niveluri de responsabilitate si calificare profesionala. Exista o gama larga de tipuri diferite de tehnicieni în constructii si în industria de constructii civile.

Care sunt îndatoririle postului? Astfel de tehnicieni sunt de obicei specializati, de exemplu, pe inginerie de structura, în constructii de drumuri, constructii de poduri, constructii pentru gestionarea apei, de structuri de rezistenta la cladiri, tehnicieni de echipament tehnic pentru cladiri si asa mai departe.

Pe lânga elaborarea planurilor de constructie, acestia mai pot lua parte si la pregatirea planurilor de proiect pentru procesul de constructie în sine. Elaboreaza si bugetul pentru proiectul de constructie sau o parte din acesta. Pe perioada realizarii proiectului, tehnicienii pot supraveghea munca în numele proprietarului proiectului, în masura în care acest lucru este stipulat în acordurile contractuale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În majoritatea timpului în birouri, sau pe santier, dar pot lucra si în aer liber pe perioada vizitelor la santier, în functie de specializarea fiecarui tehnician în parte.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia informatica este folosita cel mai adesea în acest gen de proiectare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?