Inspector scolar

Inspector scolar

Făcând cunoștință cu profesorul care urmează să fie inspectat
Făcând cunoștință cu profesorul care urmează să fie inspectat Inspecție la clasă Notații cu privire la răspunsurile date de elevi în timpul lecției Discutarea activității catedrei de limbi străine Discutarea rezultatelor educaționale cu directorul școlii Verificarea documentației Pregătirea documentelor pentru raportul de inspecție

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inspectorul scolar monitorizeaza calitatea programelor scolare si a celor din institutele de educatie. Monitorizeaza calitatea managementului si organizarea în scoli, verifica eficacitatea masurilor adoptate de inspectoratul general al educatiei si de autoritatile administratiei publice.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca inspectii la orele de curs, sa participe la teste de cunostinte ale elevilor, sa analizeze activitatea acestora, sa ia parte la examenele de sfârsit de an si de absolvire. Sa participe la discutii si interviuri cu directorii si profesorii, sa ia parte la sedintele personalului didactic si ale corpului de îndrumatori din scoli. Sa investigheze si sa rezolve plângerile. Sa monitorizeze respectarea standardelor si reglementarilor juridice, educationale, de sanatate si protectie a muncii. Sa informeze organele de conducere despre constatarile inspectiilor. Sa dea instructiuni si recomandari directorilor de scoli si licee în vederea eliminarii punctelor slabe.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Ocupatia aceasta implica deplasari frecvente.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Evidente scolare, materiale si teste din domeniul educatiei, carti, materiale scrise, tehnologie informatica si de comunicatie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate cu profil pedagogic. În unele tari, inspectorii sunt recrutati din cadrul profesorilor cu experienta.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?