Critic / istoric de artă

Critic / istoric de artă

Întocmirea unei recenzii despre lucrările expuse la o galerie
Întocmirea unei recenzii despre lucrările expuse la o galerie Cercetarea unei lucrări introduse în licitație Verificarea autenticitătii unei lucrări de vânzare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de critic si de istoric de arta consta în evaluarea competenta a artelor vizuale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa viziteze galeriile de arta, sa examineze colectiile de picturi sau alte lucrari de arta, sa evalueze, sa clasifice si sa faca documentatii cu privire la operele de arta. Sa faca cercetari pentru diferite perioade din istoria artelor. Sa dea explicatii profesionale la diferite expozitii de arte vizuale, la televiziune sau în reviste, sa prezinte opinii de expert cu privire diferite domenii de arta sau la expozitie, ca atare. O activitate frecventa a istoricilor si criticilor de arta este de a pregati critica de arta. Publica atât în reviste specializate, cât si în ziare si reviste obisnuite, serveste ca instrument important pentru informarea si influentarea opiniei publice. Criticul si istoricul de arta pregateste avizele de expertiza în cazul comercializarii operelor de arta, la licitatii sau în caz de litigii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În primul rând în birouri, apoi în expozitii, unde mediul de lucru este de obicei extrem de placut.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Exprimarea verbala, documente scrise si echipament de birou, computere, tehnologie informatizata pe scara larga.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, de preferat de arta, istorie, sa aveti interes pentru arta, capacitatea de a va expune ideile într-un anumit context etc.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?