Infirmieră în pediatrie

Infirmieră în pediatrie

 Pregătirea gustării
 Pregătirea gustării  Ajutor la efectuarea temelor pentru acasă  Pregătirea patului  Ajutor acordat unui copil bolnav  Jucându-se cu un pacient mic

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sarcina unei surori medicale în pediatrie este de a acorda îngrijirile de baza copiilor bolnavi si de a le ajuta pe surorile medicale calificate în pediatrie, în munca lor.

Care sunt îndatoririle postului? Sa asiste asistentele medicale calificate si doctorii - (de exemplu, sa bandajeze, sa ia temperatura, sa aplice unguente si altele de acest gen) - sa administreze medicamentele prescrise - sa asigure primul ajutor în caz de criza - sa pregateasca, sa însoteasca sau sa transporte copiii la locurile de examinare sau în blocurile operatorii - sa ajute copiii dupa operatie, sau dupa accident sau daca acestia sunt imobilizati din cauza bolii, sa le schimbe pozitia în pat, sa se îngrijeasca de igiena lor personala; sa le toarne lichidele, sa-i hraneasca, daca este nevoie, sa le schimbe hainele, sa curete noptiera de lânga paturi - sa întretina o buna relatie cu copilul - sa se îngrijeasca de copii pe perioada sederii în spital sau în cresa - în cazul copiilor mici, sa le schimbe scutecele, sa îi spele, sa îi îmbrace sau sa-i ajute sa se îmbrace, precum si sa le asigure siguranta, sa le supravegheze activitatile, sa le citeasca povesti, sa le cânte, sa-i învete poezii si povestioare si alte lucruri de acest gen - sa-i obisnuiasca cu principiile de dezinfectie si sterilizare si mânuirea materialelor biologice (de exemplu, testul de sânge, cum se da acesta la laborator pentru examinare, cum se arunca în conditii de securitate) - sa spele toate instrumentele si echipamentele folosite si sa schimbe asternuturile. Infirmiera în pediatrie poate lucra si ca bona (calificata) în familie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în spitale, sanatorii, crese si alte asemenea asezaminte, posibil în familii; este necesara munca în schimburi si ore de noapte.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Munca se face folosind, de exemplu, bandaje, siringi, instrumente de taiat, atele, dezinfectante si termometre, precum si carucior cu rotile.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Cel putin o calificare inferioara în domeniul medical, sa stabiliti relatii bune cu copii, sa întelegeti cum sa-i tratati, sa aveti autoritate, sa fiti o persoana care inspira încredere, sa fiti calificat în acest sens si sa aveti rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?