Electrician auto

Electrician auto

Schimbarea unui bec de far
Schimbarea unui bec de far Reglarea unui far cu un dispozitiv de poziționare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Electricianul auto instaleaza, regleaza si repara partile electrice si electronice de la autovehicule.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa instaleze, sa regleze si sa repare de exemplu generatoare de curent, alternatoare, startere, pompe de combustibil si regulatoare de voltaj. Sa identifice defecte la sistemele de control electronic si sa înlocuiasca elementele si componentele defecte cu altele noi. Lucreaza cu componente si circuite electronice, masoara diferite variabile electrice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de reparatii auto, în garaje, în ateliere mici sau mari si în aer liber unde mediul de lucru implica lucrul cu grasimi, murdarie si uneori obiecte greu accesibile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte si instrumente manuale, de exemplu surubelnite, aparate de masurat si diagnosticat, inclusiv computere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala sau curs de calificare în domeniu, sa aveti o viziune tehnica, o gândire tehnica si sa aveti precizie în munca.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?