Tehnolog organizarea muncii (industria sticlei si ceramicii)

Tehnolog organizarea muncii (industria sticlei si ceramicii)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Responsabilul cu tehnologia / organizarea muncii si metode stabileste resursele necesare pentru diferite proceduri de lucru în termeni de timp si numar de lucratori, pentru stabilirea celor mai eficiente metode de productie. Elaboreaza norme pentru planificarea sarcinilor individuale si le repartizeaza muncitorilor. Responsabilul cu "tehnologia muncii" este un termen general folosit atunci când este vorba analiza muncii de productie, în timp de responsabilul cu "organizarea si metodele " este cel care studiaza munca domeniul comercial si munca de birou.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa analizeze proceduri de lucru individual din productie si alte activitati desfasurate de echipe de muncitori calificati, sa faca studii de caz - sa studieze normele existente pentru consumul de munca, timpul si numarul de muncitori necesari pentru fiecare sarcina si proces în parte - sa analizeze îndeplinirea normelor - sa calculeze si sa proceseze normele noi pentru consumul de munca, timpul si numarul de muncitori - sa stabileasca proceduri noi mai eficace de lucru care duc la cresterea productivitatii muncii, a organizarii muncii - sa elaboreze norme pentru consumul de lucru, timpul si numarul de lucratori - sa coopereze cu tehnologii, planificatorii de ateliere, cu dispecerii de productie si cu maistrii si directorii de productie. Sa gaseasca solutii pentru problemele existente si sa faca recomandari pentru eventuale schimbari. Sa estimeze costurile proiectelor noi.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, fabrici si diferite ateliere, unde se lucreaza în praf si în contact cu substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În general computere (pentru analizarea de date), cronometru sau ceas si echipament uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de specialitate în domeniu sau o facultate cu specializare în industria lemnului sau cel putin sa aveti studii economice, sa aveti capacitatea de a evalua si a planifica performante de lucru, capacitatea de a lucra metodic, aptitudini pentru calcule matematice si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?