Inspector echipament electric

Inspector echipament electric

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inspectorul de echipament electric verifica starea tehnica a echipamentelor si aparatelor electrice.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa lucreze în domeniul electric, sa inspecteze circuitele si sistemele de distributie, sa verifice senzorii, regulatorii si sistemele de protectie electrice, sistemele de alarma contra incendiilor, sistemele de securitate de pe aeroporturi etc. Inspectorul de obicei este specializat pe diferite tipuri de echipamente si aparate electrice. Obligatiile acestuia includ: sa inspecteze starea tehnica a aparaturii si echipamentelor, sa faca controale si analize conform normelor tehnice, reglementarilor de protectie si altor exigente tehnice, sa tina evidenta si sa emita certificate oficiale pentru echipamentele inspectate, sa completeze documentatia pentru organizatii, sa coordoneze si sa organizeze activitati de inspectie în respectivele organizatii (acestea se refera numai la inspectorul sef).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere, fabrici si cladiri de tot felul, în functie de specializare si organizarea muncii de inspector sau la domiciliul clientului si la locul unde se solicita inspectie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În principal aparate de masura, scanare, testare si diagnosticare si instrumente de control, instrumente manuale, echipamente de birou si computere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul în domeniul electric, sa fi promovat un examen de inspectori, sa aveti cunostinte tehnice, precizie si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?