Inspector în industria de gaze

Inspector în industria de gaze

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inspectorul din industria de gaze verifica starea tehnica a aparaturii si echipamentului de gaze, precum si presiunea gazelor în acestea.

Care sunt îndatoririle postului? Inspectorul se specializeaza adesea într-un anumit tip de dispozitiv sau echipament. Obligatiile includ: sa inspecteze starea tehnica a aparatelor si echipamentelor; sa faca controale si analize în conformitate cu normele tehnice, reglementarile de siguranta si cerintele tehnice, sa tina evidente si sa emita certificate oficiale pentru echipamentele inspectate, sa asigure documentatia solicitata de organizatii, coordonarea si organizarea de activitati de inspectie în respectivele organizatii (acestea se refera numai la inspectorul sef).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere, fabrici si cladiri de tot felul, în functie de specializarea inspectorului, sau la domiciliul clientilor la solicitarea acestora.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În principal aparate de masura, scanare, testare si diagnosticare si instrumente manuale, echipamente de birou si computere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii secundare în domeniul gazelor, sa fi promovat un examen de inspector, sa aveti cunostinte tehnice, precizie si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?