Tehnolog organizarea muncii (inginerie mecanică)

Tehnolog organizarea muncii (inginerie mecanică)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Functionarul care se ocupa cu tehnologia muncii / organizarea si metodele de lucru stabileste resursele necesare pentru diferitele procedee de lucru în functie de timpul necesar si numarul de muncitori pentru stabilirea celor mai eficiente metode de productie. Stabileste normele de lucru pentru sarcinile fiecarui individ si le distribuie pe fiecare muncitor în parte. Functionar de "tehnologia muncii" este termenul generic folosit pentru analiza productiei, în timp ce functionarii "de organizare si metode de lucru" sunt cei care studiaza munca operativa si de birou si pe lucratorii acestora.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa analizeze procedura individuala de lucru, de obicei în cadrul productiei sau în alte activitati ale muncitorilor calificati, sa faca studii - sa studieze normele existente sub aspectul consumului de munca, al duratei si numarului de muncitori pentru fiecare sarcina si proces individual - sa analizeze îndeplinirea normelor - sa calculeze si sa proceseze noile sub aspectul consumului de munca, al duratei si numarului de muncitori - sa stabileasca proceduri de lucru mai eficace care pot duce la cresterea productivitatii muncii - sa emita seturi de norme pentru consumul de munca, timp si numar de muncitori - sa coopereze cu tehnologii, planificatorii de atelier, cu dispecerii de productie, cu maistrii si cu directorii de productie. Sa caute solutii la problemele existente si sa faca recomandari de schimbare. Sa estimeze costul noilor proiecte.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, fabrici si diferite ateliere unde se lucreaza în praf si în contact cu substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În principal computere (care analizeaza date), cronometru sau ceas si echipament uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, liceul sau o facultate cu specializare în inginerie mecanica industriala sau cel putin sa aveti studii economice, sa aveti abilitatea de a evalua performantele de munca, abilitatea de a lucra metodic, înclinatii spre calcule matematice si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?