Tehnolog (industria sticlei si ceramicii)

Tehnolog (industria sticlei si ceramicii)

Evaluarea rezultatelor obținute cu spectometrul cu raze X
Evaluarea rezultatelor obținute cu spectometrul cu raze X Controlul final al calității produselor finite Măsurarea compoziției chimice a unei mase de ceramică cu spectometrul cu raze X Evaluarea parametrilor unei mase de ceramică Amestecarea probelor de glazură de ceramică Prepararea unei probe pentru presarea unei plăci de testare Arderea bunurilor testate Evaluarea calității și nuanței bunurilor testate Inspectarea vizuală a produselor finite Monitorizarea procesului de presare a plăcilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnologul din industria sticlariei si ceramicii determina si specifica aspectele tehnologice din procesele de productie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa stabileasca procedurile tehnologice pentru productia de sticla, portelan si produse ceramice - sa stabileasca organizarea, procedura si conditiile tehnice de productie - sa stabileasca necesarul de achizitii de echipament de productie si operational, de masini, instrumente si agenti pentru procesele respective de productie - sa întocmeasca liste cu tipurile si cantitatea de materiale, sa faca controlul calitatii - sa supravegheze productia.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, uneori în fabrici de sticla si ceramica, unde se lucreaza în contact cu substante chimice, în praf si uneori în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si echipament de birou, exprimarea verbala, uneori tehnologie de masura si de control.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate cu specializare în prelucrarea sticlei, ceramicii sau în industria chimica, sa aveti cunostinte tehnice, imaginatie, aptitudini de organizator si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?