Tehnolog textilist

Tehnolog textilist

Încălzirea chimicalelor pentru prepararea unei băi de vopsit
Încălzirea chimicalelor pentru prepararea unei băi de vopsit Compilarea documentației despre probele textile Inserarea probelor într-un tester de vopsire Identificarea la spectrofotometru a formulei de vopsire în conformitate cu analiza probei de vopsire Măsurarea componentelor chimice ale băii de vopsea Cântărirea pigmenților în amestecul de vopsire Programarea testerului de vopsire Laboratorul tehnologic al unei fabrici textile

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnologul textilist stabileste si precizeaza tehnologiile din procesele de productie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa stabileasca procedurile tehnologice pentru productia de materiale textile, îmbracaminte si haine (de obicei productia este axata pe materiale textile, îmbracaminte sau haine gata croite si cusute) - sa determine conditiile, procedeele si tehnica de productie - sa determine cerintele de achizitie de echipament de productie si operational, de masini, instrumente si agenti pentru procesele respective de productie - sa întocmeasca liste cu tipurile si cantitatile de materiale, sa faca controlul calitatii - sa determine schimbari tehnologice - sa coopereze cu creatorul de haine în gasirea schitei optime din punctul de vedere al aspectului tehnologic de productie - sa supravegheze productia.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri sau direct în fabrici de textile si de îmbracaminte. Se lucreaza în zgomot si uneori cu substante chimice si în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si echipament de birou, exprimarea verbala, uneori tehnologie de masura si de control.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate în domeniul textil, industrie usoara sau pielarie, sa aveti imaginatie, aptitudini de organizator si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?