Director de productie (industria textilă)

Director de productie (industria textilă)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Directorul de productie din industria textila sau industria îmbracamintei coordoneaza productia sau operatiunile de productie conform planurilor prin emiterea de ordine si instructiuni (industria textila produce materiale textile si îmbracaminte, în timp ce industria de îmbracaminte produce haine gata croite si cusute, accesorii si lenjerie intima).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa întocmeasca planuri de productie sau planuri operative conform comenzilor si contractelor, sa întocmeasca grafice de vânzari, liste cu capacitatea locurilor de munca, a uzinelor, liste cu numarul de unitati si echipamente tehnologice, în conformitate cu capacitatile de productie, sa stabileasca date limita la subcontractare - sa asigure folosirea optima a productiei, operatiunilor si capacitatilor de munca - sa monitorizeze continuu si sa controleze îndeplinirea planurilor, sa schimbe planuri si sa hotarasca asupra vânzarilor, tehnologiei, conditiilor tehnice, aprovizionarii, conditiilor de lucru etc. - sa asigure continuitatea productiei si operativitatea - sa întocmeasca planuri de coordonare pentru productie si pentru departamentele din companie, de exemplu departamentul de aprovizionare, distributie, transport, departamentul tehnic, toate implicate în pregatirea productiei, în standardizare si folosirea de control automat si sisteme de lucru pentru planuri operative, pentru emiterea de comenzi cu privire la productie si operare, pentru planificarea capacitatii de productie, sa tina înregistrari cu materialele de consum, cu orele lucrate, cu capacitatile folosite, cu productia si performantele obtinute, cu vânzarile efectuate, cu proiectele terminate etc. - sa proceseze documentatia sub forma de rapoarte si documente.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri sau direct în fabricile de textile sau de îmbracaminte. Zgomotul, contactul cu anumite substante chimice si munca în schimburi sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si echipament normal de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate cu profil textile, îmbracaminte sau industria pielariei, sa aveti abilitati de organizator, cunostinte tehnice, sa fiti o persoana autoritara si sa aveti abilitatea de a lucra cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?