Crainic / prezentator (emisiuni radio si televiziune)

Crainic / prezentator (emisiuni radio si televiziune)

Anunțuri pe postul național de radio
Anunțuri pe postul național de radio Prezentarea primelor știri ale dimineții la radioul public

Cine sunt si cu ce se ocupa? Crainicul sau prezentatorul prezinta programe si emisiuni la televiziune si radio, este moderator în programe televizate sau prezentator al stirilor de la fata locului.

Care sunt îndatoririle postului? Munca de prezentator de radio este mai variata decât cea a crainicului de televiziune. Prezentatorii radio prezinta o emisiune întreaga data de postul de radio, participa la interviuri, invita oaspeti, fac sondaje de opinie printre ascultatori, vorbesc în direct prin telefon cu acestia, pun întrebari si participa la concursuri interactive. Adesea acestia selecteaza muzica data pe postul de radio în emisiunea lor. Pregatesc ceea ce urmeaza sa spuna, folosesc o exprimare corecta si au o dictie cultivata. Uneori, prezentatorii de radio fac emisiunile radio în colaborare cu un partener cu care trebuie sa se înteleaga bine. Acestia pot lucra si cu producatori sau cu diversi alti membri ai echipei pentru a produce si a prezenta programul.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În studiouri de radio. Munca în aer liber si peste orele de program este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de înregistrare si redare, microfoane, telefoane, alte mijloace de comunicatie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate, sa dati dovada de concentrare, sa aveti reactii rapide si sa aveti o aparitie si maniere elegante.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?