Cântăret

Cântăret

Cine sunt si cu ce se ocupa? Cântaretul interpreteaza cântece si alte compozitii muzicale pentru voce în diverse genuri în functie de orientarea sa.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa interpreteze muzica pop, rock, country sau populara etc., sau sa fie cântaret de opera. Poate activa ca solist, sau ca membru într-un grup sau un cor. Daca este membru al unui grup, poate cânta si la un instrument. Majoritatea cântaretilor îsi compun propria muzica sau scriu versurile la muzica compusa de ei sau doar traduc si prelucreaza piese muzicale dupa alte piese straine. Pe lânga interpretarea vocala, activitatea implica repetitii cu alti membri ai corului, grupului sau orchestrei. Interpretarea poate avea loc în sali de concerte, la petreceri, în cluburi sau în studiouri de înregistrare sau în alte birouri media. Cântaretul este obligat sa-si exerseze continuu vocea.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de concerte, în teatre, pe stadioane, în cluburi etc. Munca în aer liber si de obicei peste orele de program, este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Partituri muzicale, instrumente muzicale, în special pian, microfoane, echipamente de înregistrat si de studio.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de muzica, sa aveti talent la muzica si o voce buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?