Proiectant multimedia

Proiectant multimedia

Automatizarea unui site de Internet
Automatizarea unui site de Internet Executarea animației unui site folosind un program FLASH Operarea cu un program C++

Cine sunt si cu ce se ocupa? Obligatia unui proiectant multimedia este aceea de a pregati terenul pentru programarea de produse ce urmeaza a fi promovate în masa.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa întocmeasca forme si texte grafice, desene si alte materiale cu ajutorul computerului. Sa faca diagrame pentru scene si succesiuni de scene, sa le conecteze între ele, sa ofere o anumita imagine conform alegerii si optiunilor. Determina derularea scenelor în functie de datele adunate. Practic compune derularea de imagini "ca într-o poveste" pentru întregul program care ulterior este procesat de catre programator - cu ajutorul propriului limbaj de programare - în program specific. Meseria reprezinta practic legatura dintre echipa de filmare, director si ceilalti membri ai echipei de filmare, pe de o parte, si programatorul produsului multimedia pe de alta parte. Lucreaza în cooperare cu echipa de filmare si de montaj, combina si pregateste imaginea si sunetul alcatuind forma de care are nevoie programatorul si care este optima din punctul de vedere al unui utilizator de calculator.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, unde mediul de lucru nu prezinta probleme.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si alte echipamente de tehnologie informatizata.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, sa dati dovada de creativitate, de simt estetic, sa cunoasteti elemente de grafica, pictura, culoare si forma, sa aveti talent pentru artele frumoase. Un proiectant de produse multimedia trebuie sa fie constient de nevoile utilizatorilor de calculatoare. Trebuie sa aveti cunostinte de baza în programare si în domeniul productiei de filme, lucru foarte important pentru pregatirea datelor si programelor. Trebuie sa stiti sa lucrati în echipa, lucru la fel de important.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?