Programator multimedia / designer pagini web

Programator multimedia / designer pagini web

Cine sunt si cu ce se ocupa? Programatorul multimedia raspunde de redactarea programelor care promoveaza produse multimedia; trebuie sa cunoasca inclusiv design de pagini web, cu alte cuvinte tot ceea ce vedem pe Internet.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa redacteze texte, sa includa imagini, sa adauge muzica sau material sonor si sa transforme toate acestea în pagini de web. Sa creeze propriile pagini de web dupa structura permisa de Internet, sa faca alegeri în aranjarea paginilor si criteriile de derulare a acestora.

Programatorul transpune materialele gata elaborate de autori, însa alti programatori creeaza propria grafica pentru aceste pagini web. Imaginile inserate sunt luate din fotografii sau litografii. Daca pagina web include "imagini animate" acestea sunt preluate de obicei de pe programele de animatie; în unele cazuri, programatorii creeaza animatia cu ajutorul programelor de calculator care fac animatie. Un alt domeniu important pentru programatori este înregistrarea de video clipuri si crearea de jocuri pe calculator. În aceasta situatie, programatorul preia imagini vizuale si sunete din filme, le incorporeaza în programul care trebuie sa-i dea posibilitatea sa faca selectii, sa stabileasca criterii, iar în cazul jocurilor pe calculator sa opereze cu acel joc. Diviziunea sarcinilor variaza adesea: uneori programatorul lucreaza cu secvente vizuale si de sunet finalizate, alteori face montajul, animatia si alte activitati de pregatire. Programarea de acest gen poate înlocui direct productia de filme (cum este cazul filmului Jurasic Parc). Filmele de animatie sau materialele sonore sunt si ele folosite de programatorii care creeaza diferite reclame sau spoturi publicitare sau simulari ale unor procese (de exemplu, evolutiile ratelor financiare, procese de reactii chimice, înaintarea unui front atmosferic rece în Europa etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, unde mediul de lucru este confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si alte forme de informare si tehnologie de comunicatie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?