Dispecer (în mine sau cariere)

Dispecer (în mine sau cariere)

 Legătură telefonică în curs
 Legătură telefonică în curs  Urmărirea alarmelor de securitate pe un monitor  Dispecerii monitorizează și dirijează circulația

Cine sunt si cu ce se ocupa? Dispecerul în operatiile de extractie coordoneaza miscarea vagonetelor de mina si cariera precum si transportul carbunelui, minereului, oamenilor si materialelor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa monitorizeze si sa evalueze toate miscarile vagonetelor de minereu, carbune, deseuri, sau materialelor ajutatoare, sa decida intervalul dintre trenuri, sa stabileasca lungimea lor si directia de deplasare, sa emita ordine cu privire la schimbarile de trafic. Asigura masuri de protectie a muncii si organizeaza actiunea în caz de urgente.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În locuri subterane, în mine subterane si deschise, într-un mediu care implica praf si zgomot, precum si munca în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Panou de control, computere si echipament audio si video, inclusiv telefon, semnale luminoase etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sa aveti abilitate de organizator, sa va puteti concentra si sa aveti reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?