Artist de circ

Artist de circ

 Jonglare în grup cu conurile
 Jonglare în grup cu conurile  Acrobație la sol cu cercuri  Dresură de hipopotam - comandă de întoarcere  Acrobație la trapez

Cine sunt si cu ce se ocupa? Artistul de circ este o persoana care executa diverse numere acrobatice.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa apara în public fie singur, fie cu un partener sau alaturi de animale (exemplu calaritul calului). Unele spectacole sunt facute pe aparate de acrobatie, de obicei la înaltime mare. Alte spectacole sunt prestate la sol cu diferite obiecte ajutatoare (instrumente de jonglerie). Toate spectacolele se bazeaza pe un nivel ridicat de dexteritate fizica si stapânire psihica a artistului, adesea pe o buna coordonare cu alti parteneri. Artistul îsi elaboreaza adesea singur numarul, îl studiaza si îl adapteaza mult timp.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În circuri si în diferite medii de spectacol, se lucreaza în afara orelor normale de program, la înaltimi mari si cu riscuri de accidente.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De exemplu trapez, frânghii, plase, instrumente de jonglerie, foc, scaune si diferite taburete etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti o constitutie fizica si o agilitate excelenta.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?