Microbiolog

Microbiolog

Identificarea cu lupa a ciupercilor filamentoase microscopice
Identificarea cu lupa a ciupercilor filamentoase microscopice Inocularea microorganismelor pe un agar înclinat Observarea la microscop a preparatelor de drojdii Pregătirea unui atlas de microorganisme pentru studenți Pipetarea probelor într-o cutie laminară (flux) Sterilizarea solurilor microbiene în autoclav Cultivarea microorganismelor la termostat pe plăci de agar înclinat Cultivarea culturilor microbiene în flacoane pe sită oscilantă Lichidarea culturilor microbiene Pregătirea preparatelor microscopice într-un laborator de microbiologie

Cine sunt si cu ce se ocupa? Microbiologul presteaza o serie de activitati cu privire la investigatii ale formelor, structurii, fiziologiei si biochimiei microorganismelor si interactiunea lor cu mediul înconjurator. Constatarile pot fi aplicate în agricultura, productia alimentara, industria apelor, serviciile de sanatate, în industria de produse farmaceutice sau la conservarea mediului.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca experimente microbiologice în laborator pentru a obtine anumiti compusi si bunuri de consum - sa obtina noi tulpini foarte active de microorganisme cu calitati de productie fixate genetic - sa dezvolte noi metode microbiologice pentru diagnosticarea oamenilor bolnavi si a animalelor bolnave, pentru conservarea alimentelor, bauturilor si nutretului pentru animale si pentru conservarea mediului înconjurator.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În laboratoare, în centre de calcul, în biblioteci, spitale, institute de cercetare, centre de cercetare veterinara. Se lucreaza în conditii sterile si cu echipamente speciale. Se folosesc substante patogene si toxice. În aceste cazuri se foloseste echipament de protectie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de laborator, instrumente si aparate de masura, diferite substante chimice si biologice, documentatii, computere, publicatii stiintifice, reglementari si standarde de productie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate, sa aveti diploma de licenta în domeniul biologiei sau microbiologiei. Sa aveti abilitatea de a va concentra, sa fiti un bun observator, sa aveti gândire analitica, resurse de munca, precizie, auto-disciplina, sa va puteti planifica munca, sa aveti abilitati de organizator, sa puteti lucra în echipa, sa aveti reactii rapide, putere de decizie - toate sunt extrem de importante.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?