Tehnician tipograf

Tehnician tipograf

Supravegherea mașinii offset
Supravegherea mașinii offset Reglarea densității culorilor din mașina offset `Verificarea plăcilor tipografice înainte de ``bun de tipar``` Lucrul la o mașină plană 50 x 70 cm Descărcarea tancului offset de resturi tehnologice

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnicianul responsabil cu imprimarea / tiparirea este persoana care coordoneaza, controleaza si evalueaza calitatea produselor imprimate / tiparite (reviste, fluturasi, calendare, agende etc.).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa întocmeasca planuri pentru productia de tiparire, sa monitorizeze îndeplinirea planului si eficienta productiei de tiparire. Sa determine procedeele tehnologice pentru fiecare stadiu în parte, care consta în procesarea de materiale reproduse, tiparirea si tratamentele de finisare. Sa pregateasca documentatia tehnica, sa asigure materiile prime, energia si ustensilele de lucru. Sa raspunda de functionarea masinilor si dispozitivelor de tiparit, sa asigure repararea lor prin comanda de piese de schimb când este necesar.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si în tipografii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin liceul, sa aveti specializare în tipografie si sa stiti sa lucrati cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?