Instructor de zbor

Instructor de zbor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Instructorul de zbor antreneaza pilotii în devenire si alti solicitanti care fac parte din echipajul de zbor - ingineri de trafic aerian, navigatori, operatori radio, care au terminat o facultate de specialitate si sunt angajati de companii de zbor, de unitati civile sau de stat din cadrul aviatiei.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa predea lectii de zbor, sa faca antrenamente practice si testari cu echipajul - sa elaboreze si sa predea cursul de formare - sa testeze nivelul capacitatilor de pilotare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În cabine de zbor, în centre de antrenament, în clase si aule pentru instructia premergatoare zborului. Pe perioada zborului se lucreaza în zgomot puternic, vibratii si corpul este supus unor presiuni diferite din cauza acceleratiei si a deceleratiei. Zborurile sunt efectuate ziua si noaptea, indiferent de sezon sau de vreme.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Avioane speciale cu sistemele duale de control al zborului si loc pentru instructor, aparaturi speciale pentru instruire - simulatoare etc., aparate de comunicatie cu elevul pe timpul zborului, diferite documentatii - instructiuni, manuale etc. În timpul zborului se foloseste echipament de lucru.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de instructori dupa terminarea facultatii cu specializare în "tehnica si tehnologia aviatiei". Stare fizica si mentala buna, sa aveti viteza de reactie si precizie, sa va coordonati miscarile, sa aveti abilitatea de a va concentra, sa aveti atentie distributiva si reactii rapide, sa puteti lua rapid decizii în situatii critice, sa aveti rezistenta la stres, abilitatea de a combina si interpreta diferite date, rapiditate în gândire, auto-disciplina, sa puteti lucra în echipa, sa puteti comunica, toate acestea sunt extrem de importante.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?