Critic de film

Critic de film

Vizionarea pe masa de montaj a un film de scurt metraj pentru o recenzie în presă
Vizionarea pe masa de montaj a un film de scurt metraj pentru o recenzie în presă Ascultarea coloanei sonore a unui film

Cine sunt si cu ce se ocupa? Criticul de film face recenzia filmelor si scrie critica de film pentru publicul larg în reviste, în general în reviste de specialitate sau în ziare de mare tiraj.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa investigheze si sa studieze productia de film national si international, sa analizeze si sa evalueze anumite filme, autori, stiluri, scoli, tendinte etc., - sa prezinte opiniile si judecatile în mas media si la forumuri de specialitate - sa urmareasca productia de film actuala - sa dea sfaturi distribuitorilor de film si video.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Nu exista loc definit de munca. Criticul de film lucreaza în cinematografe, în biblioteci de film si video, în birouri, în redactii de ziare sau reviste, în birouri de editura, în studiouri de radio si televiziune etc.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Filme si casete video, documente, arhive, publicatii de specialitate, echipamente si aparatura audio si video.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate în domeniul film sau studii de film. Sa va placa arta, sa aveti o vedere buna si un auz corect, un interes pentru gândirea artistica abstracta si figurativa, sa fiti atent, sa aveti perceptie si gândire aparte, întelegere la public, simt estetic, aptitudini de jurnalist, abilitati de exprimare, cunostinte temeinice din diverse domenii. Criticii de film provin din diferite domenii si adesea sunt fosti jurnalisti.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?