Muzicolog

Muzicolog

Arhivarea în cardex-ul Radiodifuziunii a unor piese înregistrate pe teren
Arhivarea în cardex-ul Radiodifuziunii a unor piese înregistrate pe teren Pupitru de mixaj pentru îmbunătătirea înregistrărilor exterioare ale unui cor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Muzicologul îndeplineste o serie de activitati cu privire la cercetarea si dezvoltarea stilurilor muzicale, a scolilor de muzica si a traditiilor nationale, a lucrarilor diferitilor compozitori, a unor lucrari muzicale, a evolutiei gândirii muzicale si a artei interpretarii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa urmareasca, sa colecteze, sa analizeze, sa evalueze si sa conserve lucrarile muzicale ale diferitilor compozitori cu diferite stiluri - sa înfiinteze biblioteci de casete muzicale, de înregistrari si de benzi - de critica si recenzii muzicale, sa - sa produca muzica - sa redacteze muzica - sa dea indicatii institutiilor de cultura cu privire la muzica - sa faca cercetari inter-culturale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Nu exista loc definit de munca. Muzicologul lucreaza în studiouri de muzica, în sali de concerte, la opera, în biblioteci, la arhive, în studiouri de înregistrari. Colectarea de muzica implica multe deplasari departe de casa si contactul cu oameni din diferite comunitati etnice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Literatura muzicala stiintifica si de popularizare, lucrari de estetica filozofie, arhive culturale si muzicale, computere, aparatura de înregistrat, aparatura de redare sunete si echipament video.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul în domeniul muzicii. Sa aveti auz muzical dezvoltat, o memorie buna, abilitatea de a va putea concentra, sa fiti atent, sa aveti gândire analitica, abilitatea de a compara si generaliza, sa aveti aptitudini de comunicare, toleranta etnica, simt estetic, toate sunt extrem de importante.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?