Operator munitie si explozivi

Operator munitie si explozivi

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul de munitie si explozivi sau lucratorul cu munitia lucreaza si monitorizeaza masinile care prelucreaza o serie de substante chimice si alte ingrediente din productia de munitie si substante explozive.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa opereze si sa monitorizeze masinile care amesteca, prepara si proceseaza substantele chimice care intra în componenta substantelor explozive, cum ar fi nitroceluloza, geluri explozive si diferite tipuri de artificii; sa lucreze si sa monitorizeze masinile care fac fitile pentru explozivi si pirotehnie; sa lucreze si sa monitorizeze masinile care asambleaza si încarca obuze, bombe, rachete, mine si alte produse similare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În general în fabrici care produc substante explozive.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini, tehnologie informatizata si eventual echipament special pentru munitie sau linii de productie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu sau studii superioare în domeniul tehnologiei de armament, sau sa fi urmat un curs de specializare pentru operatori masini de facut munitie, sa aveti cunostinte tehnice, dexteritate manuala, rabdare si putina imaginatie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?