Moasă

Moasă

Schimbarea scutecelor unui nou-născut aflat în incubator
Schimbarea scutecelor unui nou-născut aflat în incubator Supravegherea unui copil in recuperare după o operatie nazală

Cine sunt si cu ce se ocupa? Moasa este persoana care are grija de femeile gravide si de copiii acestora în timpul sarcinii si dupa nastere.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa dea sfaturi femeilor gravide pentru o nastere fara complicatii; sa le ajute la nastere singure sau sa apeleze la un doctor daca apar probleme; sa aiba grija de nou nascuti; sa ajute la tratamentul unor afectiuni ginecologice simple. În unele tari, moasele se ocupa de problemele mamelor, le educa pentru nastere si le îndruma în viata de parinte.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În maternitati, clinici si spitale particulare. Moasa lucreaza de obicei în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Perne, propriile mâini, medicamente, mijloace de administrare a acestora, masti de oxigen etc. Predarea de cursuri cu privire la viata de parinte implica existenta de echipament de prezentare, diagrame etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Moasa trebuie sa fi terminat cel putin universitatea în specializare obstetrica. În unele tari meseria implica si angajarea de barbati. Persoanele trebuie sa fie sanatoase mental si fizic, sa aiba rabdare, sa se auto-controleze, sa fie apte pentru comunicare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?