Director de vânzări

Director de vânzări

Sedințe cu echipa de vânzări
Sedințe cu echipa de vânzări Prezentarea angajaților a punctele forte ale produsului vândut

Cine sunt si cu ce se ocupa? Directorul de vânzari se ocupa cu vânzarile într-o companie mare sau o firma mare. Acesta lucreaza în productie sau în departamente mari de vânzari.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa informeze clientii cu privire la noile produse; sa ofere clientilor produse noi; sa faca cercetari de piata si sa evalueze rezultatele si sa traseze planuri pentru activitatile viitoare de vânzari, tinând cont de aceste date. În functie de natura produsului pus în vânzare, directorul de vânzari poate face vizite la clienti si la cumparatori pentru stabilirea nevoilor lor si pentru a le descrie produsele puse în vânzare. Directorul de vânzari este implicat în reclama pentru produse, pregateste spoturi publicitare si de obicei încheie contracte cu agentii de publicitate pentru promovarea produselor. Sunt obligati sa raporteze regulat la conducerea firmei cu privire la vânzarile facute. Directorii de vânzari trebuie sa comunice permanent cu echipa de vânzari si cu celelalte departamente, în special cu sectiile de productie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În principal în birouri sau încaperi similare, dar daca este nevoie si la clienti sau la locurile de vânzare si productie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia computerizata, telefonul, faxul, eventual alt echipament de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Este important ca un director de vânzari sa cunoasca foarte bine piata si operatiunile de pe piata. Un director de vânzari trebuie sa fie absolvent de facultate sau cel putin de liceu cu specializare în marketing.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?