Psihiatru

Psihiatru

Cine sunt si cu ce se ocupa? Psihiatrul este medicul specializat în tratamentul bolilor mintale. Lucreaza în spitale particulare sau publice, în centre de sanatate medicala, în institutii de sanatate sau în spitale particulare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa examineze trecutul pacientului; sa diagnosticheze boala, de exemplu depresia, psihoza etc.; sa construiasca o relatie între el si pacient; sa selecteze si sa foloseasca medicamentele adecvate si/sau sa prescrie terapia în vizite succesive la pacient.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În special în spitale particulare sau publice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere cu înregistrari ale tratamentelor si progresului pacientilor, instrumente de masurat starea de sanatate mentala a pacientilor, o serie de medicamente pentru tratamentul bolilor mentale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate de medicina sau o universitate cu profil medical, în specializarea psihiatrie. Este important ca psihiatrul sa fie rabdator, sa inspire încredere pacientului si sa aiba calitati de comunicare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?