Pescar

Pescar

Folosirea stavilelor pentru a proteja puietul de șalău
Folosirea stavilelor pentru a proteja puietul de șalău Măsurarea cu o prăjină a adâncimii apei În drum spre locurile de pescuit Pescarul pune puietul în stavile Asigurarea bărcii împotriva unei înclinări periculoase Strângerea năvodului cu pește

Cine sunt si cu ce se ocupa? Pescarul este persoana care prinde peste de pe nava, trauler sau din barca de pescuit, pe mari si uneori în apele interioare. Lucreaza singur sau în echipa. Vinde pestele la pescarii, la fabrici de congelat pestele sau unor persoane individuale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca barca de pescuit; sa pregateasca plasele de pescuit, unditele si momelile; sa cumpere gheata pentru conservarea pestilor; sa pescuiasca cu plasa sau cu undita; sa adune pestele din plase; sa vânda pestele.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe barca si în port. Pescuitul depinde de conditiile de vreme care uneori sunt extrem de vitrege pe mare. Riscurile sunt extrem de ridicate din acest motiv.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Barci de pescuit, plase, undite, harpoane, gheata si alte echipamente de pescuit.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nu se cere nici un fel de scoala speciala. Dar trebuie sa iubiti marea si sa fiti puternic si cu o conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?