Organizator programe de divertisment

Organizator programe de divertisment

Verificarea intrării în scenă conform cu programul spectacolului
Verificarea intrării în scenă conform cu programul spectacolului La pupitrul care controlează instalația de sunet a spectacolului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Organizatorul de programe de divertisment organizeaza astfel de programe în hoteluri si complexe de vacanta etc. pentru turistii aflati în vacanta.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa planifice si sa organizeze activitati distractive pentru cei aflati în vacanta. Acestea pot fi extrem de variate. Se organizeaza jocuri, competitii sportive, serbari si spectacole. Organizatorul de vacanta identifica nevoile clientilor si încearca sa le îndeplineasca asteptarile în functie de localitatea si tipul de vacanta. Raspunde de programul artistic în general si de rezolvarea unor probleme marunte. În cadrul organizatiilor mai mari, fiecare organizator se poate specializa într-un anumit domeniu: muzica, teatru, sport, cabaret etc. Lucreaza în strânsa colaborare cu ceilalti organizatori si, daca este nevoie, si în echipa cu alti colegi.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Locul de munca presupune sate de vacanta, ferme de vacanta, campinguri, hoteluri, nave de croaziera, campinguri, statiuni de odihna. Munca se poate face ca liber profesionist sau ca angajat cu contract pe durata limitata. Orele de lucru sunt flexibile. Munca este solicitanta din cauza diversitatii de activitati care au loc în aer liber. Activitatea este influentata de tendintele sezoniere din domeniul turismului si al vacantelor.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Lucreaza de obicei cu facilitati pentru sport si jocuri, cu materiale pentru decoruri si costume de scena, cu echipament si instrumente muzicale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nu exista o pregatire specifica în domeniu, este esential sa fi terminat cel putin liceul cu diploma de bacalaureat. Unii operatori de turism ofera angajatilor lor instruire la locul de munca. În general, este bine sa aveti experienta în domeniul organizarii de vacante, în domeniul artelor, modei si eventual sa aveti si calificari sportive. Sa puteti comunica rapid si usor cu oamenii, sa stiti sa antrenati oamenii în activitate si sa-i amuzati, sa aveti o personalitate placuta, imaginatie si talent pentru asa ceva. Cunoasterea limbilor straine este un avantaj în aceasta meserie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?