Tehnolog productie (aparatură electronică)

Tehnolog productie (aparatură electronică)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnologul de productie (aparatura electronica) stabileste procedurile tehnologice în productia diferitelor aparate electronice - în special în productia de aparate electronice cu vacuum si semiconductori electronici (tranzistori, microcircuite, cipuri etc.).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa administreze întreaga pregatire tehnologica pentru produse complexe. Sa specifice procedurile de fabricatie, sa defineasca cerintele pentru masinile operative. Sa determine tipul si cantitatea de materiale necesare pentru productie.

Tehnologul stabileste procedurile tehnologice din productia de unitati electronice (circuite integrate, tranzistori, cipuri), de componente (amplificatoare, senzori, unitati automatizate), precum si productia de piese finite. Gestioneaza productia de mecanisme de reglare pentru diferite procese tehnologice (de exemplu, centre si panouri de control electronic) sau pentru transmitatori de televiziune si radio, radare, telefoane mobile sau dispozitive de control prin satelit.

Lucreaza si la controlul de calitate al aparaturii electronice. Coopereaza cu producatorii la dezvoltarea solutiilor si procedeelor tehnologice optime. Aplica metode noi de tehnologie si aplica rezultatele cercetarilor din domeniul electronicii.

Poate ocupa si o functie de conducere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?