Gropar / săpător de morminte

Gropar / săpător de morminte

Adâncirea gropii folosind o cazma
Adâncirea gropii folosind o cazma Degajarea pământului cu lopata

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sapatorul de morminte poate fi angajat de o întreprindere de pompe funebre, dar de obicei este angajat de un cimitir sau de consiliul local. Ocupatia acestuia este de a sapa gropile din cimitir înainte de înmormântarea cuiva.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa sape groapa cu cazmaua si lopata iar dupa ce cosciugul este coborât în groapa si ceremonia funerara s-a încheiat, sa-l îngroape. Se ocupa si de curatarea gropilor vechi pentru a putea fi reutilizate; îndeparteaza florile uscate si are grija de gradinile cimitirului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Meseria poate fi deprimanta, deoarece se intra în contact cu rude ale mortului si în general atmosfera este de tristete.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cazmale, lopeti, scari, materiale de constructie, ciment, ipsos, nisip, piatra etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nu exista studii speciale pentru aceasta meserie. Întrucât ocupatia este practicata de o minoritate redusa si de regula nu este foarte populara, exista relativ putine oportunitati de formare profesionala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?