Agent brevete

Agent brevete

Cine sunt si cu ce se ocupa? Agentul de brevete ofera consiliere si ajutor celor care cer înregistrarea brevetelor si a inventiilor lor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa examineze schitele, specificatiile, mostrele de produse pentru a întelege principiile fundamentale pe care se bazeaza inventia; sa dea sfaturi cu privire la brevete, marci si sa ajute la depunerea cererilor de înregistrare; sa studieze legile în vigoare cu privire la acordarea brevetelor si modul în care se aplica la produse compatibile sau similare; sa elaboreze cereri pentru un brevet nou, conform prevederilor legale. În functie de specific, agentii pot fi specializati deoarece exista chestiuni foarte complicate în acest domeniu.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri particulare sau publice în conditii normale de lucru.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se lucreaza cu computere, cu registre tehnice si cu programe de stocare a informatiilor confidentiale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii superioare, sa aveti o diploma de absolvent de facultate de inginerie, stiinta, sau tehnica. Dezvoltarea carierei poate implica specializarea într-un domeniu specific al inventiilor.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?