Lucrător în birou

Lucrător în birou

Folosirea mașinilor de îndosariat
Folosirea mașinilor de îndosariat Pregătirea documentelor pentru multiplicare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Functionarul inferior este un lucrator de birou cu studii medii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa execute lucrari administrative simple, cum ar fi sa lipeasca timbre pe plicuri, sa puna la posta scrisori, sa livreze documente, sa distribuie mesaje, pachete si alte obiecte catre diferite departamente. Sa distribuie corespondenta interna si externa catre si de la departamente si sa faca uneori fotocopii ale documentelor. Poate lucra si în calitate de curier cu diferite treburi si însarcinari în oras.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, banci si de obicei în organizatii publice în general.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de birou, cutere pentru hârtie, perforatoare, tocatoare de hârtie, foto-copiatoare; foloseste uneori si programe de procesare texte.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Cerintele referitoare la nivelul de pregatire sunt relativ scazute. De obicei, este suficient sa aveti studii primare, dar nivelul cunoasterii limbii si a calculelor trebuie sa fie peste medie. Posibilitatile de promovare pot fi în sensul unor sarcini administrative si functionaresti mai complexe, sau în sensul transportului si livrarii lucrarilor, ceea ce include si condusul vehiculelor, cum ar fi furgonete si camionete usoare. Prima raspundere va cere o instruire superioara în învatamântul mediu, precum si o formare profesionala de specialitate, cum ar fi contabilitate, calcul, arhivistica etc. A doua posibilitate necesita obtinerea permisului de conducere. Ambele optiuni necesita o instruire de nivel mai înalt. Pentru a progresa, trebuie sa aveti cel putin o inteligenta de nivel mediu, sa fiti ordonat si sa ba placa sa lucrati cu cifre sau la birou.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?