Plasatoare

Plasatoare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Plasatorul / plasatoarea lucreaza în teatre, sali de cinema, stadioane de sport, arene de lupte cu taurii etc. unde sarcina lui este de a îndruma spectatorii catre locurile lor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa indice publicului spectator locurile de pe bilete. Poate fi însarcinat si cu ordinea în sala de spectacole. Verifica locurile si lojile dupa fiecare spectacol ca sa vada daca sunt într-o stare corespunzatoare pentru urmatorul spectacol sau daca cineva nu si-a uitat lucrurile. Împarte brosuri cu informatii despre spectacol sau vinde programe, gustari si bauturi în pauze.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca implica ore neobisnuite de lucru si depinde de programul spectacolelor.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Lanterna. Uneori poarta uniforma.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nu exista o forma de învatamânt specifica pentru aceasta meserie dar este bine sa existe interes si întelegere pentru respectivul tip de spectacol. Avansarea în cariera poate însemna sa ajunga sa opereze aparatul de proiectie al filmului, sau sa fie supraveghetor de sala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?