Anchetator penal

Anchetator penal

Cine sunt si cu ce se ocupa? Anchetatorul penal este specialist în investigatiile legale penale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca cercetari la locul crimei (pentru colectarea de probe), sa investigheze circumstantele unei morti violente care nu se datoreaza unor cauze naturale, sa reconstituie crima, sa ia decizii cu privire la vinovatia unei persoane sau implicarea ei partiala într-o crima, sa colaboreze cu medicii legisti în stabilirea cauzelor mortii, sa scrie rapoarte si sa interpreteze probele gasite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si la locul crimelor.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Microscop, pudra reflectorizanta, perii, automobil, computer, masina de multiplicat.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de studii superioare (de exemplu, diploma de licenta în drept), sa aveti capacitatea sa raspundeti la apelurile de urgenta, sa aveti rabdare, intuitie, întelegere, capacitatea de a lucra în echipa cu alti experti. În unele tari aceasta ocupatie poate fi exercitata de ofiterii de politie sau detectivii care fac parte din fortele de politie si sunt desemnati sa lucreze în echipa pentru diferite tipuri de investigatii. În acest caz aveti nevoie de studii mai generale în domeniul activitatii politiei pentru a fi promovat în aceasta functie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?